Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalkoenspiesjes met komkommer
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalkoenspiesjes met komkommer
Een heerlijk kalkoenspiesjes met komkommer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									libelle lekker
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalkoenspiesjes met komkommer te bereiden
- Snij de kalkoenfilet in blokjes. Doe ze in een schaal. Pel de knoflook, schil de gember, hak ze fijn. Doe ze met de yoghurt, paprika, komijn, peper, chilipoeder, kurkuma, citroensap en het koriandergroen bij de kalkoen en schep goed om. Dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Haal de kalkoen uit de marinade, prik op houten spiesjes. Kruid met zout en bak 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Bestrijk de spiesjes tussendoor nog even met de marinade.
- Spoel de komkommer, halveer ‘m in de lengte en haal er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij de komkommer in fijne blokjes, maak aan met wat azijn, peper en zout.
- Serveer de spiesjes met de komkommerblokjes. Lekker met naanbrood, pitabrood...
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Hilde Dumont zegt:
 
                    





 
					 
									 
									
Erwin Elens zegt: