KookJij

Kalkoendij in Italiaanse saus

Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit heerlijke recept bij. Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet. Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik dan wat meer bouillon.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoendij in Italiaanse saus te bereiden

  1.  Verwarm de olie in een pan, bestrooi de stukjes vlees met peper en zout en bak ze rondom bruin.
  2. Voeg de gehakte en fijngesneden ui, lente ui, knoflook, tomaten, bleekselderij en aubergine toe en bak alles aan terwijl je het goed door elkaar schept.
  3. Voeg de wijn en de Italiaanse kruiden toe en als de wijn warm is de bouillon.
  4. Stoof dit geheel met het deksel op de pan ongeveer 40 minuten op een klein pitje.
  5. Voeg op het laatst de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst