KookJij

KALFSOESTERTJES MET KRABSTICKS IN KREEFTENSAUS

Een heerlijk kalfsoestertjes met krabsticks in kreeftensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 11 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe KALFSOESTERTJES MET KRABSTICKS IN KREEFTENSAUS te bereiden

Bereiding:
- Wrijf de kalfsoestertjes in met peper en schroei ze in hete boter snel dicht. Voeg nog een klontje koude en bak ze vervolgens bijna gaar op iets lager vuur in ca 6-8 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie in een matig warme oven (70 graden)
- Voeg aan de braadboter van de kalfsoesters de fijngesnipperde sjalotten toe en fruit ze zonder te laten kleuren. Bak vervolgens heel even de tomatenpuree mee (ontzuren) en blus af met de bouillon en de witte wijn. Voeg de kreeftensoep toe en laat goed doorwarmen. Bind de saus eventueel Beurre manie. (van gelijke delen boter en meel bolletjes maken en deze al roerend aan de saus toevoegen). Laat de saus niet meer koken.
- Breng op smaak met citroensap en de room en voeg de helft van de krabsticks in kleine stukken gesneden toe.
- Halveer de rest van de krabsticks en snijd ze voorzichtig overlangs in de helft. Plet ze een beetje aan één kant zodat ze er waaierachtig uitzien.
- Bak de kalfsoestertjes als ze te koud zijn geworden eventueel nog heel even na in een gloeiend hete pan.



Witlof:
- Maak ondertussen de witlof schoon en snijd de stronkjes in de lengterichting doormidden en verwijder de bittere kern.
- Smelt de boter op een matig vuur in de koekenpan
- Wentel de stronkjes hierdoor. Leg ze met de platte kant naar beneden.
- Besprenkel ze ligt met citroensap en bestrooi met wat zout (niet teveel). Deksel op de pan en ze gedurende 20 minuten op een zacht vuur gaar laten smoren.
- Voor het uitserveren bestrooien met zwarte peper uit de molen

Broccoli:
- Maak de broccoli schoon en maak er roosjes van
- Kook in warm water gaar in ongeveer 15 minuten
- Voeg zout tot bij het koken
- Als ze gaar zijn afgieten en kort stoven in een klontje boter

Tagliatelle:
- Kook de tagliatelle conform de aanwijzingen op de verpakking.


Uitserveren:
- Royaal kreeftensaus op de voorverwarmde borden
- In het midden 2 kalfsoestertjes per persoon
- Op de oestertjes per bord een krabstickwaaiertje
- Eromheen een “nestje” tagliatelle.
- Voeg een stronkje lof toe en enkele roosjes broccoli.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst