KookJij

Kalfshaas verpakt in korstdeeg

Een heerlijk kalfshaas verpakt in korstdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfshaas verpakt in korstdeeg te bereiden

Farce:
Verwijder het zwoerd van het spek, aangezien dit niet goed vermaalt. Hak het sjalotje en snijd de schoongemaakte shii-take fijn. Fruit de sjalot en de shii-take in de hete geklaarde boter en blus af met cognac. Laat afkoelen. Snijd het kalfsvlees en vet spek in blokjes en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg het ei, de shii-take en de blaadjes van de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de machine nog enkele seconden draaien. Zet de farce in de koeleing weg. Bestrooi de kalfshaas (heel laten) met peper en zout, schroei het vlees rondom dicht in de hete geklaarde boter en laat het vlees vervolgens helemaal afkoelen.
Saus:
Giet het overtollige vet uit de braadpan en blus af met wat kalfsfond. Giet vervolgens over in een sauspan, voeg de champagne en de rest over de kalfsfond toe en kook in tot de helft. Zeef de saus en voeg de room toe, kook weer in tot de helft. Breng de saus op smaak met mosterd, peper en zout. Klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude boter door. Kalfshaas:
Rol het bladerdeeg uit voor het vlees. Smeer de farce hier gelijkmatig over uit. Leg de kalfshaas op de farce en vouw het deeg zorgvuldig om het vlees heen. Maak de randen vochtig zodat het beter hecht. Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eierdooier. Bak de kalfshaas 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal uit de oven en laat hierna minstens 5 minuten rusten. Kook de schoongemaakte groente afzonderlijk beetgaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anja

anja zegt:
Ik wil dit gerecht gaan maken, neem aan dat de kalfshaas in zijn geheel in de bladerdeeg verpakt wordt?? Omdat er pakketjes staat!!
meijer

meijer zegt:
verschillende malen gemaakt, goed voor
creatieve uiting
vlees kan ook in pannekoekje gerold worden. daarna in bladerdeeg.