KookJij

Kalfsfricansee Marengo

Een heerlijk kalfsfricansee marengo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsfricansee Marengo te bereiden

Bereiding
Bak de kalfsfricassee aan in wat boter, kruid met peper en zout. Voeg daarna de versnipperde sjalotten en de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten bakken en bestrooi daarna met de bloem zodat u een roux bekomt. Leng de bereiding aan met de witte wijn en de bouillon (water + blokje). Indien nodig, bijkruiden. Breng dit alles aan de kook en laat 75 minuten sudderen. Af en toe omroeren om aanbakken te voorkomen. Wanneer het vlees bijna gaar is, de in schijfjes gesneden champignons toevoegen. Nog een kwartiertje laten stoven.
Presentatie
Dien op met rijst, gekookte aardappelen of tagliatelle.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos van winghem

jos van winghem zegt:
waar zou je MARENGO nog kunnen kopen ?
Dank U