KookJij

Italiaanse tomatentaart

Italiaanse tomatentaart
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Lidl receptkaart, Italië
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse tomatentaart te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
  3. Snij de uien en lente-ui in dunne ringen.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien aan.
  5. Besprenkel met de balsamico en de suiker, bak het geheel totdat het vocht verdampt is en laat vervolgens iets afkoelen.
  6. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas en wat zout en peper.
  7. Verdeel het uienmengsel over de bodem van de quiche, leg er wat plukjes ricotta op en giet het eimengsel erover.
  8. Snij de Prosciutto in reepjes en de tomaat in plakjes en verdeel beiden over de quiche.
  9. Bestrooi met wat rozemarijn en bak de quiche af in circa 40 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst