KookJij

Italiaanse tomatensoep met vis

Een heerlijk italiaanse tomatensoep met vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: theo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse tomatensoep met vis te bereiden

Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Fruit deze op een rustig vuurtje in een smalle, hoge pan. Het is de bedoeling dat de ui en de knoflook hun smaak gaan uitzweten, ze moeten dus alleen glazig worden, niet goudbruin!
Doe er dan de balsamicoazijn bij en kook deze in totdat het een dikke stroop is.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verwijder het hart ervan.
Doe de tomaat in de pan en laat het een minuut of vijf flink koken met de deksel op de pan.
Giet er dan 3/4 liter kokend water bij en zet het vuur zachtjes. Roer de room er door en pureer de tomatensoep na 10 minuten met de blender.
Doe de vis erbij en vlak voor het opdienen de basilicum en peterselie naar smaak.
Zout en zwarte peper om de italiaanse tomatensoep op jouw smaak te brengen en je bent klaar!
Varieer met dit basis recept! Gebruik eens bosui, voeg een paprikaatje toe en maak het je eigen tomatensoep

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fam

fam zegt:
Lekker soepje, ik heb verschillende vissoorten en italiaanse kruiden mix toegevoegd.
poortjam

poortjam zegt:
heel erg lekker.
Heb wel voor de kleur een blikje tomatenpuree toegevoegd, anders vond ik hem te 'bleek'.
Nog een variatie suggestie, behalve de vis ook nog Hollandse garnalen toevoegen, lekker!!!!!!