KookJij

Recept voor Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest

Een heerlijk italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Roer de pesto met de eieren los en roer hier de ricotta met de parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella door. Breng het mengsel op smaak met vers gemalen peper. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet 2 taartvormpjes van 12 centimeter doorsnede in met olie. Droog de tomaatjes met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad, rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vorm enige keren in en schep het kaasmengsel in de vormpjes. Bak de kaastaartjes in een op 220 graden voorverwarmde oven in 25 minuten gaar. Direct uit de oven opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jantien Froon-Pagano

Jantien Froon-Pagano zegt:
Wij hebben het taartje gebruikt bij ons familie diner. Het was een regelrecht succes. Heerlijk van smaak en wij hebben het bordje nog verder versierd met enkel gegrilde kleine tomaatjes met italiaanse kruiden, een olijf en een takje bieslook. Een topper!!