Recept
« Terug naar recepten
Insalata Amoio
PT45M
Insalata Amoio
Een heerlijk insalata amoio recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Insalata Amoio te bereiden
Kook de aardappelen met schil in ruim pan met water.
Niet te gaar als klaar zijn schil er af halen en in plakjes snijden.
Ook de eieren koken, pellen en in stukjes snijden.
Snij de tomaten in blokjes, witlof in reepjes, appels in halve maantjes, sinaasappelen ook in halve maantjes, zilveruitjes als ze klein zijn heel laten, augurken in blokjes snijden, tonijn goed uit elkaar halen, en olijven in stukjes, meng ze door elkaar en voeg ze toe aan de eieren en aardappelen.
Meng alles goed door elkaar, in een schaal leggen, de dressing er overheen klaar voor gebruik.
maak nu de dressing
• ¾ glas olijfolie
• zout en peper naar smaak
• 1 theelepel oregano
• 1 eetlepel goed fijn gesneden kappertjes
• 5 lepels aromatico
• sap van 1 citroen
• 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
Doe de bovenstaande ingrediënten in een bakje en meng ze.
Voeg de dressing toe aan de salade. Goed roeren.
Serveer de salade op een mooie schaal.
Niet te gaar als klaar zijn schil er af halen en in plakjes snijden.
Ook de eieren koken, pellen en in stukjes snijden.
Snij de tomaten in blokjes, witlof in reepjes, appels in halve maantjes, sinaasappelen ook in halve maantjes, zilveruitjes als ze klein zijn heel laten, augurken in blokjes snijden, tonijn goed uit elkaar halen, en olijven in stukjes, meng ze door elkaar en voeg ze toe aan de eieren en aardappelen.
Meng alles goed door elkaar, in een schaal leggen, de dressing er overheen klaar voor gebruik.
maak nu de dressing
• ¾ glas olijfolie
• zout en peper naar smaak
• 1 theelepel oregano
• 1 eetlepel goed fijn gesneden kappertjes
• 5 lepels aromatico
• sap van 1 citroen
• 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
Doe de bovenstaande ingrediënten in een bakje en meng ze.
Voeg de dressing toe aan de salade. Goed roeren.
Serveer de salade op een mooie schaal.