KookJij

Indonesische spekkoek

Een heerlijk indonesische spekkoek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indonesische spekkoek te bereiden

Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig en de eiwitten stijf met de mixer. Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel. Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit.

Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan de ene kom alle kruiden toe en meng dit. Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.

Tip :
Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus (mangosap met halfstijf geslagen room).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lucrece

Lucrece zegt:
Kan de smaak niet evenaren met de spekkoek pandan vanui de Jumbo.
Hoe kan ik deze smaak evenaren?
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hallo Sharona,

Ik weet niet of je het al gevonden hebt, maar je kan even naar de lokale Toko of kijk eens op https://www.toko4all.nl/nl/product/pandan-pasta-30-ml-koepoe-koepoe

Groeten,
Harry Lohr
KookJij.nl
Sharona

Sharona zegt:
Ik wil graag de spekkoek maken met groene laagjes waar kan je het beste pandanpasta bestellen
Duvelltje

Duvelltje zegt:
Als je het groen wilt hebben doe je 1 eetlepel pandanpasta bij het lichte beslag.
rayshe

rayshe zegt:
Hoe krijg je dat ene laag groen?
Irene

Irene zegt:
Ik maak de koek nu, erg spannend!
Het deeg maken ging heel goed!
De eerste laag ging veel te hard en was verbrand OOPS!
Dus nu onder de gril op 175 graden en het rooster wat naar beneden. Zo gaat het wat langzamer en kun je het goed in de gaten houden! Ik heb nu wel door wanneer een laag goed gestold is. Dan weer wat nieuw deeg erop, bakblik een beetje scheef langzaam draaien zodat het deeglaagje zich goed verspreid en dan de oven weer in! Erg benieuwd naar het eindresultaat....
SPANNEND!
Deborah

Deborah zegt:
Ik heb dit recept meerdere keren gebruikt en het lukt elke x super!!!
Heerlijk.
jessy

jessy zegt:
Top recept, dank je.
Roza

Roza zegt:
Het laatste laagje staat nu in de oven, ziet er heerlijk uit! Een goed recept :D
Danielle

Danielle zegt:
Heb hem net gemaakt, heel goed gelukt! Dankje.
Anna

Anna zegt:
Staat in de bereiding, Kat;)
"Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. enz......"
Groetjes,
Anna
KookJij.
kat

kat zegt:
Ik wil ook graag jou spekkoek proberen..maar ik weet niet op hoeveel graden ik de oven moet zetten...kan mij daar iemand bij helpen???
Christel

Christel zegt:
Top gerecht! Moest alleen wel even opzoeken hoe je eiwit moet zijn als je opklopt. Maar hij is prima gelukt. Laagjes zijn nog iets hobbelig maar ik kwam erachter dat het komt dat er alleen maar warmte van boven mag komen. Dus oven en gril tegelijk aan is uit den boze. Volgende keer zal ik hem alleen met gril maken. Maar dat zal nog even duren want er zitten aardig wat calorieën in 1 zo'n taartje.. Dus voor je die eraf gesport hebt.. :p
Kevin

Kevin zegt:
Ik heb de cake volgens recept gemaakt en hij is heel mooi gelukt kwa laagjes enzo. Ook is de smaak lekker. Maar hij is wel wat te droog geworden. Iemand enig idee hoe ik dat voor een eventuele volgende spekkoek kan oplossen?
Dennis

Dennis zegt:
Haha oke, dan ben je wel even zoet met het eten en het maken. Veel succes, adres stuur ik nog door voor een proef stukje. Haha! Groet Dennis:)