KookJij

Indiaas pittig kippetje

Een heerlijk indiaas pittig kippetje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiaas pittig kippetje te bereiden

Snij de ui in ringen en snij de pepers in mooie schuine stukjes.
Snij de kipfilets in niet al te kleine stukjes.
Bak nu in een pan met wat zonnebloemolie de venkelzaad, komijnzaad, en het laurierblad tot ze beetje beginnen te springen. Doe dan de ui ringen erbij en laat het geheel even fruiten.
Doe nu op een lager vuur de rest van de kruiden erbij, masala, korianderpoeder en chilipoeder samen met een half kopje water. Goed mengen en laat dit mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen.
Nu is het tijd voor de kip, die mag bij het mengsel, samen met de pepers en stoof de kip gaar.
Om in te laten dikken kan je wat vocht laten verdampen.
Neem uit de pan en serveer het met een beetje gesneden verse koriander erover heen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tamara

tamara zegt:
ontzettend lekker en eenvoudig klaar te maken:p