KookJij

Ikan Mangoet

Een heerlijk ikan mangoet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ikan Mangoet te bereiden

1).Bak de vis al dente in de boter, dwz de vis mag net niet helemaal gaar zijn.
2).Draai van de ingrediënten een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe al roerend aan gedurende minstens 5 minuten.
4),Doe dan de santen er bij en de purutblaadjes en breng de saus aan de kook.
5).Zet de voorgebakken vis er in en laat die 2 minuten aan elke kant even mee koken.
6).Dan vis er uit en warm houden, terwijl we de saus verder iets inkoken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij met sambal en een tomaten / ketimun salade.
Krupuk


NOOT:
Ikan = vis
mangoet = slaat op de gele kunyit - klappersaus
ketimun = komkommer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst