KookJij

Huevos Habaneros

Een heerlijk huevos habaneros recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Huevos Habaneros te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de ui, de paprika en de knoflook, al roerend, 8 - 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten, Spaanse pepertjes en sherry toe en laat nog 15 minuten doorbakken, tot de massa enigszins is ingedikt. Strooi er dan zout en peper over.

Vet 4 ramequins of soufflévormpjes in met olie en verdeel de saus over de potjes.

Breek in een kommetje voor elk potje 2 eieren. Schenk de eieren heel voorzichtig op het tomatenmengsel (de eidooiers moeten heel blijven). Lepel er 1 eetlepel gesmolten boter over.

Bak de eieren in een voorverwarmde oven 10-12 minuten tot het eiwit gestold is en de eidooiers nog zacht zijn.

Strooi er dan zout, peper en peterselie over en serveer onmiddellijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
Hallo marijke,
Het is super gelukt:):)
Iedereen vond het heerlijk en ikzelf....leuk om te maken en niet te ingewikkeld zo door de week! groetjes
liske

liske zegt:
Jammer dat de herkomst niet vermeld is, dit is natuurlijk Spanje! Het is een Spaanse eiersouffle.
theresia

theresia zegt:
ik heb voor vanavond paella op het menu, zocht net eens wat anders dan de eeuwige spaanse ham als voorgerecht, dus ga nu dit proberen...Bedankt :)Marijke