Recept
« Terug naar recepten
					
						Hongaarse Schorsenerensoufflé- Feketegyökér pudding
						PT1M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hongaarse Schorsenerensoufflé- Feketegyökér pudding
Een heerlijk hongaarse schorsenerensoufflé- feketegyökér pudding recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Leo Daman
								
																
									Bereidingstijd:
									 1 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Hongarije
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									archief van Kookclub Terroir d’Anvers
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hongaarse Schorsenerensoufflé- Feketegyökér pudding te bereiden
 Laat het broodkruim in lauwe melk weken en, knijp uit.
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukjes
Scheidt eigeel van het eiwit.
Laat in water met zout en citroensap gaar koken.
Laat afdruipen en wrijf ze samen met het in melk geweekte en uitgeknepen broodkruim door de zeef.
Klop het eiwit stijf.
Zout en peper toevoegen, het geheel goed vermengen met de boter, eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit.
In een beboterde en met paneermeel bestrooide vorm boven stoom of au bain-marie ongeveer een uur koken.
 
									Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukjes
Scheidt eigeel van het eiwit.
Laat in water met zout en citroensap gaar koken.
Laat afdruipen en wrijf ze samen met het in melk geweekte en uitgeknepen broodkruim door de zeef.
Klop het eiwit stijf.
Zout en peper toevoegen, het geheel goed vermengen met de boter, eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit.
In een beboterde en met paneermeel bestrooide vorm boven stoom of au bain-marie ongeveer een uur koken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									derbyke zegt:
 
                    





 
					
Jan Pouw zegt:
Eindelijk eens iemand die iets met schorseneren doet en ook weet wat dat zijn.Ik weet dat schorseneren in Belgie meer worden gewaardeerd dan in Nederland. Wij eten eens in de 2 weken schorseneren die ik iedere keer anders bereid. Ik zie de schorseneer als de winterasperge en gebruik dan ook veel asperge recepten hiervoor.Ik ga jou recept dit week-end maken maar ik zal wel de schorseneren meekoken. Dat heb je in je recept vergeten te vermelden( flauw grapje)
Groeten
J.P:);):):)