KookJij

Het ultieme kerstdessert

Een heerlijk het ultieme kerstdessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Het ultieme kerstdessert te bereiden

Doe de Chocolade Mousse in een planeetmenger en klop de mousse op de hoogste stand op (gedurende 8 à 12 minuten). Spatel de sinaasappelcompote samen met de Cointreau door de opgeslagen mousse en schep deze in een schaal. Plaats de mousse minimaal 2 uur in de koeling.

Doe het eiwit met de suiker in een kom en roer het geheel totdat de suiker opgelost is, spatel dan de boter samen met de bloem erdoor en plaats het beslag in de koeling. Maak een sjabloon van een kerstboompje en strijk hier het beslag in op een ingevette bakplaat. Maak zo 30 kerstboompjes, garneer de kerstboompjes met behulp van een kornetje met wat gesmolten couverture. Bak de kerstboompjes af op 175ºC in een voorverwarmde oven gedurende ca. 6 minuten. Haal ze warm van de bakplaat af en laat ze afkoelen.

Bereiding
Spuit op elk bord een mooie rozet van de Chocolade Mousse en zet hier voorzichtig drie kerstboompjes tegenaan. Plaats de kaarsjes bovenop de Chocolade Mousse en lepel de twee sauzen er omheen. Steek de kaarsjes aan en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Jammie! Dit ziet er heerlijk uit!
Pipi

Pipi zegt:
Hoe maak je een sjabloon?
:?
corinne

corinne zegt:
Planeetmenger= Beslagkom met mixer in 1. ;)
Sophie

Sophie zegt:
Ziet er superuit! Maar wat is een planeetmenger?
Hardcore-Killa

Hardcore-Killa zegt:
@Danielle: een kornetje is een spuitzakje om bv gesmolten chocolade te spuiten als decoratie. Couverture is een soort chocolade die sneller smelt (je kan het vervangen door gewone chocolade als je het niet vindt).

Ziet er lekker uit!
Danielle

Danielle zegt:
Wat is een planeetmenger?
En wat is een kornetje en gesmolten couverture?
En hoe maak je een sjabloon? Dank.
Hanne

Hanne zegt:
Weet misschien iemand, dit recept. Maar dan voor 11 personen? ;)
Ik ben namelijk niet zo goed in rekenen.

xx
Merle Brands

Merle Brands zegt:
helemaal toppie!:p Vraagje; de sinaasappelcompote, kan je daar ook marmelade voor gebruiken, de originele met sinaasappelstukjes dus? En die mousse, klop je toch dun als je die gaat "slaan"? gr merle
heidi

heidi zegt:
Hallo Marijke,
Bedoel je met chocolade mousse, de kant-en-klare versie die je in de supermarkt kan krijgen of maak je die eerst zelf op voorhand? Groetjes.
gerla

gerla zegt:
Hallo Marijke, dit gerecht ziet er geweldig uit, kun jij me echter het sjabloon van de kerstboom mailen of me zeggen waar ik het kan vinden, dan ga ik dit zeker maken met kerst.
Groetjes,
Gerla:)