KookJij

Hartige taart met kip, pesto en paddenstoelen

De volledige naam van deze taart zou eigenlijk moeten zijn: hartige taart met gerookte kip, groene pesto, verschillende soorten paddenstoelen en mozzarella. Maar dat was een beetje te lang Dit is een taart die het hele jaar rond gegeten kan worden al doen de paddenstoelen dan misschien een beetje herfstachtig aan de smaak is dat zeker niet. Kastanjechampignons, witte champignons, en oesterzwammen laten zich goed combineren met de pesto en het gerookte van de kip geeft net dat beetje extra smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met kip, pesto en paddenstoelen te bereiden

  1. Laat de deegplakjes ontdooien en beleg er een ingevette springvorm mee.
  2. Snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes, snij de ui fijn, snij de kipfilet in blokjes, snij de mozzarella in plakken en klop de creme fraiche met de eieren tot een glad geheel.
  3. Verwarm olijfolie in een wok en fruit hierin de uien, bak de paddenstoelen mee (ongeveer 10 minuten).
  4. Schep het overtollige vocht eruit en meng de pesto er goed doorheen, schep het mengsel op de bodem van de beklede srpingvorm en verdeel er de kipblokjes overheen dan de schijven mozzarella erop en als laatste het creme fraiche ei mengsel.
  5. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en garneer eventueel nog met blaadjes basilicum.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Een lekkere frisse rucola salade met tomaatjes en mozzarella past hier uitstekend bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst