KookJij

Hartige kruidige rijst met pittige boontjes

Een heerlijk hartige kruidige rijst met pittige boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige kruidige rijst met pittige boontjes te bereiden

Kook de rijst volgens de verpakking.
Als deze aan het droogstomen is kun je verder gaan met het klaarmaken van het mengsel wat door de rijst moet.
--> Bak het teentje knoflook met het uitje in de wok aan,voeg daarna het gehakt toe en bak dit lekker bruin.
Voeg hierna de kruiden toe en bak deze even lekker mee zodat het heerlijk gaat geuren. Voeg daarna de groenten toe en wok deze ook even mee.
Als je dit gedaan hebt kun je de rijst lekker mee wokken. Zo krijg je een lekkere droge korrel,en een heerlijk geurend mengsel.
Als je geen 2 wokken in huis hebt is het handig om de rijst even in een opdienschaal te doen. Zodat je de wok kunt gebruiken voor de boontjes.

Voor de boontjes:
--> Kook de boontjes beetgaar.
Ook als je diepvries boontjes gebruikt zou ik ze even kort koken.
Wok de boontjes even in de wok eventueel met wat zout erbij.
--> Maak van de currypasta een papje met wat water,en voeg deze toe aan de boontjes. Laat het gehaal even lekker suderen ongeveer 10 minutjes.
Dien het geheel op in een mooischaaltje. Strooi er was cachewnootjes over voor de garnering.

Dien de gerechten apart op.
Lekker met wat kroepoek,sate,atjam/tjampoer!

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Helen Bijlsma)

Heerlijk makkelijk recpect en een variatie op nasi..
Je kunt met de groeten eindeloos varieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

p.ooms

p.ooms zegt:
Wij vonden het erg lekker. Voor herhaling vatbaar.
fenna

fenna zegt:
Leuk, ben benieuwd wat u er van vond:)
p.ooms

p.ooms zegt:
Ga het vanavond uitproberen. Lijkt me erg lekker. Laat het nog weten.