Recept
« Terug naar recepten
Hartige broodtaart met zalm en broccoli
PT50M
Hartige broodtaart met zalm en broccoli
Een heerlijk hartige broodtaart met zalm en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
brood daar zit wat in
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige broodtaart met zalm en broccoli te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel 250 gram broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4 minuten beetgaar. Meng 200 gram verse zalmfilets in blokjes met zout, vers gemalen peper en 1 eetlepel citroensap. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verkruimel 6 sneetjes oud witbrood met korst in de keukenmachine. Klop in een kom 4 eieren los met 200 mililiter créme fraïche en 250 mililiter koude melk en meng het broodkruim en 100 gram geraspte kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm. doorsnede en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en 125 gram kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Cristel zegt: