KookJij

Harry's Tajine

Een heerlijk harry's tajine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Harry's Tajine te bereiden

Halveer de sperziebonen en blancheer ze (beetgaar). Snij de hamlappen in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Snij de ui (je kan ze in (halve) ringen of in grote blokjes snijden). Snij de champignons in plakjes. Snij de tomaat in blokjes.


Bak eerst de ui glazig. Voeg vervolgens de hamlappen toe. Bak dit even. Voeg vervolgens de knoflook en de champignons toe en bak dit even mee. Kruid het geheel met de tajine kruiden. Voeg vervolgens de prei en tomaat toe en bak dit mee.


Voeg vervolgens de tomaten puree (300 - 500 gram) toe en maak er een sausje van. Laat dit even koken. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en roer het een keer goed door.


Laat het geheel 15 tot 20 minuten lekker stoven met de deksel op de tajine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Als je geen tajine hebt...doe dan een maat kleinere pan op de pan waar je het gerecht in bereidt, vuur iets temperem en het gerecht gaart zoals het moet; omdat ik af en toe een tajine-recept wil bereiden, heb ik dit als alternatief gevonden...Voor mij voldoet het op deze manier, maar daar kan je anders over denken, uiteraard.;);)
Anna

Anna zegt:
Het ligt er maar helemaal aan wat je wilt en op wat voor hittebron je kookt. De aardewerken Tajine's (voor op gas) zijn te koop bij de wat grotere Marokkaanse/Turkse Toko's. Tajines met een bodem van gietijzer en een stenen koepel zijn verkrijgbaar bij een goed gesorteerde kook-winkel. (Voor een indruk; zie dit recept: http://www.kookjij.nl/recept-tajine-osso-bucco) Deze zijn geschikt voor vele warmtebronnen. Een tip: kijk eens bij de online winkel van bijv. Oldenhof. Natuurlijk kun je dit soort gerechten ook bereiden in een goede gietijzeren braadpan.
Succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
whhendriks

whhendriks zegt:
Een vraagje waar koop je een goeie tajine of kan het ook anders??
geabruining

geabruining zegt:
Klinkt errug lekker, Harry!
6 van de 9 ingrediënten heb ik in huis, dus zal ik deze week gaan maken!
Dank je wel!! :p