KookJij

Hangop met rabarber en aardbeiensaus

Het grote voordeel van rabarber in je tuin is dat hij elk jaar weer vanzelf terug komt. Een erg dankbare plant om in je tuin te hebben dus. En behalve gewoon een compote als bijgerecht kun je er nog veel meer lekkere dingen mee maken. Zoals deze rabarber aardbeiensaus. Het zoete van de aardbeien is een heerlijk combinatie met het friszurige van de rabarber. Door de saus met custard te binden geef je er een lichte subtiele vanille smaak aan. De hangop laat je uitlekken in een kaasdoek of in een gewone schone theedoek. Houd wel rekening met een uitlektijd van minimaal 8 uur. Let op: Bij de bereidingstijd is de uitlektijd niet inbegrepen!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hangop met rabarber en aardbeiensaus te bereiden

  1. Leg een kaasdoek of schone theedoek in een vergiet en laat hierin de yoghurt een nacht uitlekken.
  2. Doe een bodempje water in een pan en kook hierin de rabarber en aardbeien ongeveer 15 minuten, voeg intussen de suiker en het citroensap toe.
  3. Maak met een beetje water en de custard een papje en giet dit onder goed roeren in een dun straaltje bij de saus, blijf goed roeren en er ontstaat een mooie stevige saus, laat de saus goed afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Meng de slagroom en de uitgelekte yoghurt door elkaar en voeg de afgekoelde saus toe, schenk de massa in coupes of schaaltjes en laat ze nog minstens een uur opstijven in de koelkast (het staat ook wel gezellig om het in een grote schaal midden op tafel te zetten).
  6. Garneer naar wens met een paar achtergehouden verse aardbeien en een blaadje munt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt met deze saus ook allerlei ander lekkers maken denk bijvoorbeeld aan vlaaivulling maar zorg dan wel dat de saus dik genoeg is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst