KookJij

Grote garnalen met sesamkletskop

Een heerlijk grote garnalen met sesamkletskop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ad jansen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grote garnalen met sesamkletskop te bereiden

1. Boor bolletjes uit de meloen en leg op ieder bord 8 meloenbolletjes

2. Smelt de boter, voeg het sinaasappelsap toe en daarna de rest van de ingrediënten

3. Laat dit beslag in de koelkast opstijven

4. Verhit de eetlepel gembervocht iets en vermeng dit met de kerriepoeder, vermeng daarna met de mayonaise

5. Roer de ketjap, olijfolie en de 10 ml gembervocht door elkaar

6. Strijk het kletskopbeslag op een siliconen matje of op vetvrij bakpapier en bak deze in een oven van 180 graden C. circa 7 minuten goudgeel

7. Pel de grote garnalen, peper en zout deze en bak ze in iets olie om en om gaar

8. Leg de kletskopjes op de meloenbolletjes

9. Leg daarop de garnalen en de opsmaak gebrachte sla soorten

10. Lepel de kerrie mayonaise om het gerecht samen met de soja olie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst