KookJij

Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen. Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus te bereiden

  1. Snijd de varkenshaas in grote dobbelstenen, snijd de champignons in vieren (kleintjes doormidden), snijd de tomaten in blokjes, de paprika in reepjes, en de lente ui in ringetjes, plet de knoflook en hak deze fijn, verkruimel de feta.
  2. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook, voeg het vlees toen en schroei het rondom dicht.
  3. Bestrooi het met peper, zout en marjolein (of oregano) en schroei het snel dicht. 
  4. Voeg daarna de champignons, paprika en tomaat toe.
  5. Als laatste voeg je de feta en lente uitjes toe.
  6. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje sudderen zodat de feta kruimeltjes goed in de saus oplossen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er (Turks) brood en een Griekse boerensalade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst