KookJij

Graved lax

Een heerlijk graved lax recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2940 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Graved lax te bereiden

1. Meng de suiker en het zout. Wrijf er de zalm mee in. Hak de dille fijn en leg een laagje in een kom. Strooi er wat peper en nog wat van het suiker-zoutmengsel over . Leg een zalmfilet (de dikke kant naar onder) op de dille, strooi er opnieuw peper, suiker-zoutmengsel en dille op.
Legb de tweede ingewreven zalmfilet met de dikke kant op de andere. Strooi er opnieuw peper, suiker-zoutmengsel en dille over.
2. Dek de kom af met folie en laat 48 uur marineren op een koele plaats. Keer de zalm af en toe om engiet het vrijgekomen vocht weg.
3. Meng alle ingrediënten voor de mosterdsaus en voeg op het laatst naar smaak dille toe. Serveer met toast en verse dille.
4. Snij de zalm in dunne plakjes en serveer met de mosterdsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop van rij

joop van rij zegt:
In Finland maakte ik het elke maand alleen laat ik het vel er aan zitten dan kun je er beter mooie plakjes van snijden verder garneren rond een bergje roer eieren(6 stuks)en je hebt een hoofdmaaltijd.
katasroof

katasroof zegt:
whaw,lekker:p