KookJij

Gevulde shoarma rolletjes

Heerlijke snack voor bij de borrel of als lunch, kan eventueel ook als bijgerecht bij het middag eten met bv rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde shoarma rolletjes te bereiden

  1. De kipfilet in fijne reepjes snijden van een halve cm.
  2. Alle kruiden erdoor mengen.
  3. De kip heel kort aanbakken, zo dat hij net bruin is.
  4. De bladerdeegvellen doormidden snijden.
  5. De kip erover verdelen en de tomaat, sauzen en kaas erover verdelen.
  6. De bladerdeeg met vulling oprollen en dichtplakken met vochtige handen.
  7. Afbakken in een voorverwarmde oven van 220C.
  8. Serveren met dezelfde sauzen die je gebruikt hebt.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit serveer ik vaak als ik bezoek heb, lekker bij de borrel maar ook vaak als maaltijd met rijst erbij of een lekkere salade, dan snij je de bladerdeeg niet doormidden maar vouwt hem dubbel om de vulling heen.
Ook lekker met pizzadeeg.
Het land van herkomst klopt natuurlijk niet maar of het aan m'n laptop ligt weet ik niet maar ik had maar keus uit 4 landen.
Net zoals dat ik de foto niet geupload krijg...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Het land van herkomst is eigenlijk gewoon nederland.
De grote van het bladerdeeg hangt af van hoe klein je het vlees snijd,dit kan je aanpassen naar keus natuurlijk.
Ik snijd het vlees meestal zo klein dat het in een halve plak bladerdeeg past maar je kan ze ook heel laten, net wat je wilt!
Ingrid S

Ingrid S zegt:
Dit klinkt heerlijk, maar had daarom een vraagje, ½ bladerdeeg lijkt me klein, moet je die ½ dan uitrollen?
Groetjes
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt lekker, Monique! Welk land van herkomst had je willen selecteren? De foto is inmiddels gelukt, zie ik :-)
Groetjes,
Anna
KookJij
Bobby

Bobby zegt:
Het klinkt lekker en ziet er ook lekker uit, ik ga het binnenkort eens maken. Lekker voor bij de borrel op zondag :)
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
De bladerdeegvelletjes zijn best wel klein. Moeten ze toch evengoed doorgesneden worden??? Of is het de bedoeling dat ik ze uitrol en dan doormidden snijd? :)