KookJij

Recept voor Gevulde pannenkoeken met spinazie en spek

Een heerlijk gevulde pannenkoeken met spinazie en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pannenkoeken:
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Rusttijd: ca. 1 uur
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Voeg al roerend de melk toe vertrekkend vanuit het midden.
3. Indien er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete antikleefpan.

De vulling:
Bereidingstijd: ca 10 minuten
1. Ontdooi of stoof de spinazie. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje room bij naar smaak. Knip de zwoerden van de speklapjes en bak deze laatste in een antikleefpan.
2. Leg boven op elke pannenkoek (aan de zijkant) een reep spek. Leg daarboven een laag spinazie en bestrooi met kaas.
3. Rol de pannenkoeken op en schik ze in een beboterde ovenschaal.
4. Begiet de pannenkoeken met wat room en laat ze zachtjes in de oven opwarmen (ca. 15 min. op 130°C). Let er op dat de pannenkoeken niet uitdrogen.
5. Serveer op de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Huub

Huub zegt:
Aanvankelijk dacht ik: 10-12 pannenkoeken voor 5-6 personen lijkt me wel wat weinig. Doorgaans eten wij 6 pannenkoeken per persoon. Deze zijn dus echt anders! Zulks vermoedde ik al dus ik had het recept gehalveerd. 3 van die rollen pp. zijn echt voldoende, zeker met een glaasje + knabbeltjes vooraf en iets lekkers toe!:?
slaatje

slaatje zegt:
Is ook wel grappig zo'n Antwerps dialect, houdt het smeuïg. Als het lukt, ik denk het wel, maak ik ze deze week. Groetjes Gerda:p:p:p
Huub

Huub zegt:
Overigens, de spekpannenkoeken gingen er goed in gisteren.
Heb, met uw welnemen, er wel 2 plakjes spek ingerold + een beetje oregano door de spinazie.
Met groet!
Huub

Huub zegt:
@ Willy, Wij Ollanders begrijpen dat. Beetje off topic, maar als Vlaanderen en Wallonië het eens worden over de ingrediënten dan hebben we wellicht binnenkort een stevige Belgische soep!
;)
willydelcart

willydelcart zegt:
Het is inderdaad een 'eetlepel', u hebt volkomen gelijk (zie de grote van Dale), ook al let ik erg op mijn taal en woordgebruik, toch sluipt er her en der nog wat Antwerps dialect tussen. Bedankt voor de verbetering. Groetjes terug.:)
slaatje

slaatje zegt:
Een lekker recept, lijkt me. Ik heb de spekpannenkoek van Mia Tegel ook gemaakt en die waren ook erg lekker dus deze ga ik ook zeker proberen. Tussen () wij noemen het een eetlepel. Groetjes Gerda :p:p:p
Lia

Lia zegt:
Dieneke ,er is verschil tussen een soep opscheplepel en een lepel om soep mee te eten.
Huub

Huub zegt:
@ Dieneke, volgens mij is in België een soeplepel de lepel waarmee je soep eet en niet de opscheplepel.
Overigens een lekker weekendrecept. Morgen proberen.
Dieneke

Dieneke zegt:
Is een soeplepel niet wat te veel olie ?