KookJij

Gevulde limoenen met makreelmousse

Een heerlijk gevulde limoenen met makreelmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde limoenen met makreelmousse te bereiden

Limoenen schoonboenen, halveren en uitpersen. Van onderkant van limoenhelften dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Vliezen eruit verwijderen. Van makreel 8 mooie reepjes losmaken en achterhouden voor garnering. In kom rest van makreel met vork fijnmaken. Knoflook, mayonaise, crème fraîche, 1 eetlepel limoensap, sojasaus en 2/3 deel van peperstukjes erdoor roeren. Helft van dille erboven fijn knippen en alles mengen tot smeuïge massa. Op smaak brengen met zout en eventueel enkele druppels limoensap. Platte schaal bekleden met veldsla met bietjes. Limoenhelften hoog opvullen met makreelmousse. Garneren met stukjes makreel, rest van peperstukjes en dille. Op schaal zetten.

Tip: Bevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ilsa , normaal voor een voorgerecht tel ik 100gr vis/ vlees per persoon . Groetjes van ons 3 :);):p
Ilsa

Ilsa zegt:
Bedoelen jullie 200 gram makreel?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Marijke ,200 duozakjes gerookte makreelfilet is dat niet een beetje veel voor 4pers .Groetjes van ons 3:);):p