KookJij

Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs

Een heerlijk gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oetker.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs te bereiden

Bereid het speculaasdeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Hak de Notenmix met de staafmixer wat fijner en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Pureer de abrikozen met een staafmixer, voeg 1 eetlepel water toe. Roer de notenmix door de abrikozenpuree.
Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Vorm van het speculaasdeeg twee rollen en snijd elke rol in 12 gelijke stukjes van ca. 25 gram. Vorm hiervan bolletjes en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 12 cirkeltjes van ca. 7 cm en 12 cirkeltjes van ca. 8 cm. Leg op elke bakplaat 6 kleine cirkels.
Verdeel met 2 dessertlepels de abrikozenspijs (ca. 22 gram) over de kleinste cirkels. Bestrijk de randen met koud water en leg de grotere deegcirkels erop. Druk de rand rondom goed op elkaar. Steek met een uitsteker van 8 cm rond de vulling, verwijder uitstekend deeg. Maak van de deegrestjes nog 1-2 koeken. Druk in elke koek een walnoot. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaaskoeken mooi bruin en gaar.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst