KookJij

Gevulde artisjokken

Een heerlijk gevulde artisjokken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde artisjokken te bereiden

Kook de artisjokken in ca. 40-60 minuten gaar in ruim water met zout en een scheut azijn of citroensap.
Laat de artisjokken uitlekken en afkoelen.
Verwijder het "hooi" en de binnenste blaadjes.
Roer in een kommetje een sausje roeren van wijnazijn, peper en mosterd.
Zet de artisjokken in een schaal.
Sprenkel het sausje op de bodem en over de rest van de artisjokken en laat het ca. 30 minuten intrekken.
Giet het sausje uit de artisjokken, maar vang het op in een kom.
Roer de crème fraiche en mayonaise erdoor.
Voeg eventueel iets zout toe.
Pel de eieren en snij ze in partjes.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
Snij de tomaten in reepjes.
Snij de plakjes ham fijn.
Halveer de mosselen.
Roer de ham door de saus.
Vul de artisjokken met de helft van de reepje tomaat, partjes ei, de mosselen en de garnalen.
Giet het sausje over dit vulsel.
Garneer de artisjokken met het overige ei, tomaat en de kappertjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst