KookJij

Geroosterde gemarineerde sardientjes

Een heerlijk geroosterde gemarineerde sardientjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde gemarineerde sardientjes te bereiden

1. Laat de rozijntjes een uur weken in de rum.
2. Pel de uien, snij ze in fijne reepjes. Fruit ze in 4 eetlepels olijfolie. Strooi er de suiker bij. Roer goed om tot de suiker gesmolten is. Blus met de balsamico en de wijn. Laat kort opkoken. Voeg er de visfond aan toe en laat tot ongeveer 1/3 inkoken.
3. Hak 2 eetlepels peterselieblaadjes. Meng ze met de rozijntjes en de pijnboompitten. Voeg dit mengseltje bij de marinade.
4. Spoel de sardienen en dep ze droog met keukenpapier. Rijg ze op lange houten spiesjes en kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg 8 tot 10 minuten op de barbecue. Keer een keer om. Leg de spiesjes op een serveerschaal. Lepel er de marinade bij. Serveer warm of koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst