KookJij

Geroosterd gemarineerd zeeuwsspek

Een heerlijk geroosterd gemarineerd zeeuwsspek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterd gemarineerd zeeuwsspek te bereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Prik wat gaatjes in het spek en leg het vlees in de marinade. Laat minimaal een nacht marinaren in de koelkast en draai af en toe om. Verhit de oven voor op 180 graden. Dep het vlees droog en schraap de kruiden van het vlees (dit verbrand anders). Rooster het spek in 40 minuten gaar met de vet kant naar boven. Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om het vet krokant te bakken. Wat af laten koelen. Lauw is het lekkerste.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ludwina

Ludwina zegt:
Ik heb vandaag ook het recept zeeuwsspek gemaakt,is wel lekker maar niet zoals bij de zeeuwse slager,dus ga ik toch verder zoeken naar de juiste verhoudingen,want om elke keer van uit Belgie naar Zeeland te rijden om een stukje vind ik toch een beetje te gek of niet?
michael

michael zegt:
Ik heb het hierbovenstaande recept gemaakt, zogenaamd "zeeuwsspek". Maar ik vind het totaal niet op het zeeuwsspek lijken die ik bij de slagerij koop! Het is nu voordehand liggend om te zeggen dat ik het recept niet gevolgd hebt.
Jammer! dus toch maar weer naar de slager.
mummie

mummie zegt:
het recept voor het spek is formidabel en lekker als hapje tussen en iets meer knoflook en een theelepel mosterd is lekker
kokedwin

kokedwin zegt:
Marijke,
Erg lekker. Probeer het ook eens met zwoerd. Het zwoerd moet je dan insnijden tot aan het vet in dunne reepjes zodat je het later makkelijk kunt snijden voor op de boterham. Het zwoerd vormt een lekker knapperig korstje.:p
j.v.d.Velden

j.v.d.Velden zegt:
zeer bedankt voor het recept zeeuws spek.Ik weet nu al dat het lekker is en heb nog niet ees gemaakt.{morgen}