KookJij

Gemarineerde abrikozen met mascarpone

Een heerlijk gemarineerde abrikozen met mascarpone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 235 kCal energie
4,1 Gram eiwit
16,5 Gram vet
17,7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: colruyt.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde abrikozen met mascarpone te bereiden

Snijd de abrikozen in 4 en verwijder de pit.

Breng 3 dl water aan de kook en voeg de kruidnagels, het vanillestokje en de suiker toe.
Laat het 3 min. koken.

Voeg de abrikozen toe en laat 10 min. sudderen (net onder kookpunt). Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.

Hak ondertussen de pistachenoten grof.

Verwijder de witte korst van de gorgonzola en maak de kaas fijn met een vork. Meng het onder de mascarpone.

Afwerking :

Verdeel de abrikozen met wat vocht over de kommetjes en leg er een dikke lepel kaas bovenop.
Bestrooi het geheel met pistachenoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst