KookJij

Gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè

Een heerlijk gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè te bereiden

Het bilpijpje verwijderen met een scherp mesje.
Het dijbeenvlees naar binnen vouwen waardoor een kommetje ontstaat.
Dit vastprikken met een houten prikkertje.
In een koekenpan met sesamolie de pootjes goudgeel aanbakken.
Het fijngesneden teentje knoflook en het gesnipperde sjalotje mee fruiten.
Gembersiroop, koriander, komijnzaad, ketjap en gevogeltefond toevoegen.
Laat het geheel op een zacht vuur onder regelmatig keren gaar smoren.
Zonodig nog iets gevogeltefond toevoegen.
UIUTSERVEREN:
Rol de gegaarde pootjes door een schaaltje met sesamzaad en dresseer deze op een klein warm bordje met gefrituurde taugé, sla (bijvoorbeeld lollo-rosso) en een takje peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst