KookJij

Gehaktbrood in twee smaken

Een heerlijk gehaktbrood in twee smaken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood in twee smaken te bereiden

De magere spekblokjes samen met de kaas, eieren (of eivervanger), kruiden en ongeveer 200 gr van het rundgehakt in een keukenmachine fijn malen tot een smeuïge massa. Dit met de hand door het overige rundgehakt kneden.

De helft van het mengsel vormen tot een rol en deze met een beetje olijfolie overgieten. Daarna losjes in een bakpapier verpakken.

De ui en paprika snipperen en door de tweede helft van het gehakt heen kneden. Ook hiervan een rol vormen en na het overgieten met een beetje olie inpakken in een bakpapier.
Let op bij het inpakken dat je het bakpapier niet stijf tegen het gehakt aanrolt maar dat er wat ruimte blijft tussen zij- en bovenkant van de gehaktrollen.

Crispplaat:
Beide rollen op de crispplaat leggen en gedurende 20 minuten op de crispstand in de magnetron gaarbakken.

Oven:
Beide rollen in een ovenschaal leggen. De oven voorverwarmen op 180°C en het gehaktbrood 40 minuten afbakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst