Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zeebaars op een mediterrane salade
PT30M
Gegrilde zeebaars op een mediterrane salade
Een heerlijk gegrilde zeebaars op een mediterrane salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zeebaars op een mediterrane salade te bereiden
Bereiding
Snijd de ontvelde tomaten in vieren. Verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Meng met de 1/2 sjalot,1/2 knoflook, olijven, geroosterde paprika’s en basilicum. Bestrooi met peper en zout en schep er twee eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Balsamico-azijn door, en zet weg.
Doe in een kom twee eetlepels harissa en maak verder op smaak met 1/2 teen geperste knoflook, 1 theelepel komijn , beetje zout en 2 eetlepels olie.
Verhit 1(grill)pan. Wrijf de vis in met olijfolie en bak dan ca. 5 minuten in een zeer hete grillpan aan beide kanten. Bestrooi met peper en zout en houd warm.
Snijd de artisjokken in plakjes. Laat ze twee minuten in de pan doorwarmen.
Serveren
Leg de artisjokken op de verwarmde borden. Schep hierop het groentemengsel en leg er tenslotte de zeebaars op en garneer met een klein beetje harissa.
Snijd de ontvelde tomaten in vieren. Verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Meng met de 1/2 sjalot,1/2 knoflook, olijven, geroosterde paprika’s en basilicum. Bestrooi met peper en zout en schep er twee eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Balsamico-azijn door, en zet weg.
Doe in een kom twee eetlepels harissa en maak verder op smaak met 1/2 teen geperste knoflook, 1 theelepel komijn , beetje zout en 2 eetlepels olie.
Verhit 1(grill)pan. Wrijf de vis in met olijfolie en bak dan ca. 5 minuten in een zeer hete grillpan aan beide kanten. Bestrooi met peper en zout en houd warm.
Snijd de artisjokken in plakjes. Laat ze twee minuten in de pan doorwarmen.
Serveren
Leg de artisjokken op de verwarmde borden. Schep hierop het groentemengsel en leg er tenslotte de zeebaars op en garneer met een klein beetje harissa.