KookJij

Gegrilde tongscharfilet met zuurkool ( zie opm)

Een heerlijk gegrilde tongscharfilet met zuurkool ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde tongscharfilet met zuurkool ( zie opm) te bereiden

Fruit in een pan de helft van de sjalotjes in een beetje boter, voeg spekreepjes toe.
Doe hierna de gewassen zuurkool met een beetje witte wijn en Mandarinelikeur erbij en laat even trekken.
Snijd de shii take in stukjes en bak deze aan in een pan met een beetje boter en de rest van de sjalotjes.
Voeg room en visfond toe en breng op smaak met een scheutje cognac en Mandarinelikeur.
Laat de saus even inkoken en maak met staafmixer fijn.
Giet saus door zeef en monteer eventueel op met stukjes koude boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de tongscharfilets met peper en zout en bak ze in een pan in boter snel om en om.
UITSERVEREN:
Leg op een voorverwarmd bord een bedje zuurkool, leg hierop de vis en nappeer de saus er omheen.
Versier eventueel met plakje spek en hele shii take.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst