KookJij

Gegratineerde vissoep met pain de campagne

Een heerlijk gegratineerde vissoep met pain de campagne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde vissoep met pain de campagne te bereiden

Verwarm de ovengrill voor. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en courgette al omscheppend in 3-4 minuten zachtjes gaar. Schenk de vissoep erbij en roer de kerstomaatjes, zalm, cocktailgarnalen, mosselen en tijm erdoor. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep nog 3-4 minuten heel zachtjes doorkoken. Snijd intussen 12 smalle sneetjes van een pain de campagne (of halveer 6 grote sneden), leg ze op de bakplaat en rooster ze onder het hete grillelement goudbruin. Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer er 1 theelepel sambal door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookmayonaise. Leg in vier grote soepkommen elk 2 sneetjes brood. Schep de hete vissoep erop, leg er nog een sneetje brood in en strooi de kaas erover. Zet de soepkommen op de bakplaat en schuif deze 10 cm onder het hete grillelement. Laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Bedankt;)
limelein

limelein zegt:
Erg lekker en vlug klaar.