KookJij

Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten

Zelf gebakken dunne pannenkoekjes, gevuld met lekker gekruid gehakt en groenten. Daarna gegratineerd met kaas in de oven. Smullen....
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten te bereiden

  1. VULLING : Schil en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei goed schoon en snipper de prei.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit plm. 3 minuten al
    omscheppend mee. Maak op smaak met peper, zout en overige kruiden. Roer tomatenketchup erdoor.
  3. DEEG : Roer bloem met eieren en zout door elkaar.  Voeg al roerende melk toe Mix dit tot een mooi glad beslag.  Laat een kwartiertje staan.
  4. Smelt de boter in de koekenpan en bak hiervan plm. 12 kleine pannenkoeken.
  5. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over de pannenkoeken en rol deze op.
  7. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de
    kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van prei zijn champignons, soepgroenten of roerbakgroenten ook lekker om met het gehakt mee te bakken.
Lekker met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst