KookJij

Gazpacho van paprika, tomaat en feta met een bladerdeeghapje

Een koud soepje gemaakt van gele paprika en tomaat. Gegarneerd met stukjes feta en tijm. Opgediend in een amuseglaasje of espressokopje. Daarnaast een bladerdeeghapje met roomkaas en kruiden,.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho van paprika, tomaat en feta met een bladerdeeghapje te bereiden

  1.  Gazpacho: Laat de paprika's uit de pot uitlekken, Verwijder de zwarte stukjes en de zaadjes, snijd ze in blokjes.
  2. Snijd een kruisje in de tomaat bij het kroontje en dompel hem even in het
    kokende water. Dan  wat koud water erover,  zodat de het vel van de tomaat los komt te zitten. Verwijder het vel en snij de tomaten in parten. Verwijder het zaad en de harde kern van de tomaat. Snij de tomaat in kleine stukjes.
  3. Snij het brood zonder korst in blokjes en doe dat samen met de stukjes
    tomaat en de paprika in een hoge beker.
  4. Voeg de  olijfolie en balsamicoazijn  eraan toe.
  5. Mix dit fijn met de staafmixer en tot het een mooie gladde massa is geworden.
    Maak het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder  en tabasco.
  6. Verdeel de gazpacho over amuse glaasjes of espressokopjes.
  7. Garneer met de verkruimelde feta en wat verse tijm.
     
  8. Bladerdeeghapje: Bladerdeeg ontdooien.
  9. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
  10. Plakjes bladerdeeg in vieren delen (vierkantjes). 8 vierkantjes bestrijken met water en steeds afdekken met een tweede vierkantje bladerdeeg.
  11. Eidooier loskloppen en de 8 torentjes bladerdeeg hiermee bestrijken (opletten dat de eidooier alleen de bovenkant bereikt en niet de zijkanten, dan rijst het deeg namelijk niet).  Strooi er wat sesamzaad over.
  12. In het midden van de voorverwarmde oven het bladerdeeg 10-15 minuten bakken. Laten afkoelen. (Kun je goeed een paar dagen tevoren bakken en bewaren in een afgesloten trommel).
  13. Voor de mousse: Roomkaas ruim tevoren uit de koelkast halen. Roomkaas mengen met bieslook en peterselie.
  14. Plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden snijden. Mousse erop spuiten. Afdekken met dakje waarop de sesamzaad zit
  15.  Serveren met het glaasje gazpacho.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is zo'n leuk voorgerecht op warme dagen. Je kunt én de gazpacho én het bladerdeeg al ruim tevoren maken. Vlak voor het opdienen de glaasjes vullen en garneren en de bladerdeeghapjes vullen. Ik heb hier atijd veel succes mee.
Ik heb dit voorgerecht een tijdje terug gemaakt voor mijn leesvriendinnen die het allemaal erg lekker vonden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst