KookJij

Recept voor Garnalentoastjes

Een heerlijk garnalentoastjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Verwijder de korstjes van het brood en snij elke snee in 4 driehoekjes.
Laat de driehoekjes brood in een matig hete oven drogen.
Pel garnalen en verwijder darmkanalen, schil de gember, en hak deze ragfijn.
Doe de garnalen, gember, knoflook suiker, peper, zout de maizena, het eiwit en doe de sesamolie in een keukenmachine en draai tot een gladde massa.
Doe de massa in een kom en schep er de zeeer fijn gehakte lente-ui door.
Schep een eetlepel garnalenmassa tot een pyramide en strooi het broodkruim hier over heen en schud overtollig broodkruim af.
SAUS:
Doe alle ingredienten in kleine pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken, waarbij u af en toe roert.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
SERVEREN:
Frituur de toastjes in porties circa 2 min. in olie van 190 graden C.tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
Maak een klein spiegeltjevan de saus, plaats hier gedeeltelijk het garnalentoastjes op en afgarneren met veldsla en julienne van radijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst