KookJij

Fryske Sipelsop

Friese uiensoep met Friese nagelkaas, Friese droge worst en Beerenburg. Mijn kennismaking met deze soep was toen ik een weekendje in Friesland was. Ik was meteen om en heb een stuk Friese nagelkaas, enkele droge worsten en nog wat flesjes van de Boomsma destilleerderij mee naar huis genomen, zodat ik het thuis ook kon maken. En ik kan je zeggen dat deze heerlijke soep een blijvertje is. De Franse uiensoep heeft bij mij flink wat concurrentie gekregen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fryske Sipelsop te bereiden

  1. Smelt de klont boter in een grote soeppan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en uien tot glazig.
  2. Voeg de bloem toe en laat deze even meebakken, Roer goed door zodat het niet aan de bodem blijft plakken.
  3. Doe peper, zout en nootmuskaat erbij en schep alles door elkaar.
  4. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en doe ook de Beerenburg erbij (als je liever geen alcohol in de soep doet kun je deze er ook apart bij serveren).
  5. Laat de soep nog ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  6. Snij de worst in dunne schijfjes en de kaas in fijne reepjes.
  7. Doe wat worst en kaas in een soepkop of bord en schep de hete soep erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst