KookJij

Franse bladerdeegnestjes met spinazie

Een heerlijk franse bladerdeegnestjes met spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse bladerdeegnestjes met spinazie te bereiden

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie. Snijd de plakken ham in stukjes. Klop 2 eieren los. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes (middellijn 8 cm) in met boter. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12x12 cm. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
Bereiden:
Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazienestjes uit de bakjes. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Klinkt heerlijk, ga ik zeker eens maken!:)
nelly3

nelly3 zegt:
heerlijk recept heb er veel succes mee:)