Recept
« Terug naar recepten
Forelpaté
PT40M
Forelpaté
Een heerlijk forelpaté recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Helen Beekman: lekker anders barbecuen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forelpaté te bereiden
Hak de garnalen en forelfilet in stukjes. Smelt de boter in een pan en voeg de lente-ui en knoflook toe. Laat 1 minuut bakken. Meng de garnalen en forel erdoorheen en blijf roeren totdat de vis net gaar is. Voeg dan de cognac toe en laat weer een minuut koken. Nu slagroom, citroensap, dille en chilisaus erbij en de pan van het vuur nemen. Wrijf het geheel door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de paté tot gebruik in de koelkast.
Om te serveren de paté overdoen in een patévorm en garneren met krulpeterselie.
Geef er toast of stokbrood bij.
Je kunt de paté ook in een spuitzak doen (met redelijk grote diameter spuitmond) en op toast of stokbrood spuiten als kant en klaar hapje. Ook dan garneren met een stukje krulpeterselie.
Zet de paté tot gebruik in de koelkast.
Om te serveren de paté overdoen in een patévorm en garneren met krulpeterselie.
Geef er toast of stokbrood bij.
Je kunt de paté ook in een spuitzak doen (met redelijk grote diameter spuitmond) en op toast of stokbrood spuiten als kant en klaar hapje. Ook dan garneren met een stukje krulpeterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Jááá, werd wel weer ff tijd hier een paar receptjes neer te zetten, toch?? Heb gewoon minder tijd omdat ik (gelukkig!!) weer werk en naar school ga...lol:D
Anna zegt:
Even vraagje: wat moet er staan? Net gaar is?;)
"blijf roeren totdat de vis net is is"
Groetjes,
Anna.
grietje56 zegt: