KookJij

Florentijnse Eieren en Florentijnse Eieren met Mornay Saus

De Italianen hebben ook een gerecht met gepocheerde eieren en dat hebben de Fransen op hun beurt weer verfranst
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Florentijnse Eieren en Florentijnse Eieren met Mornay Saus te bereiden

  1. Maak de tomaat klaar.
  2. Leg de Parma ham in één laag op een stuk ingevet bakpapier in een bakblik op een rek midden in de oven en laat de ham 7 minuten bakken. Haal hem dan uit de oven en leg hem op keukenpapier om van z'n vet af te komen en laat goed afkoelen. Dan verkruimelen en apart zetten.
  3. Doe in een wok de olijfolie en verhit die tot zeer heet en laat de uien daarin zacht worden. Doe dan de knoflook er bij en na 30 tellen de spinazie en de nootmuskaat. Ga pas roeren wanneer alle spinazie is gekrompen. Na een paar toeren gieten we de room er bij en laten die onder regelmatig roeren enigszins inkoken. Dan wordt de kaas er door geroerd. Doorgaan tot die gesmolten is.
  4. Ondertussen pocheren we de eieren.
  5. Wanneer alles klaar is dan gan we de kommen / schaaltjes opmaken: verdeel eerst de tomaten over de kommetjes, dan gaat daar op de spinazie-preu. Dat wordt dan bedekt door een gepocheerd eitje en dat geheel wordt afgetopt met de verkruimelde Parma-ham.
  6. MORNAY SAUS met Pimenton: Smelt de boter in een sauspannetjes en "kook" daar in de bloem tot een blanke roux.
  7. Voeg scheutje bij scheutje de voorverwarmde melk toe en blijf roeren tot we een dikke saus hebben, die niet meer naar bloem smaakt..
  8. Roer de kaas er door (op een zeer laag vuur) en daarna de paprikapoeder.
  9. Breng op smaak met weinig zout en veel vers gemalen zwarte peper.
  10. OPMAKEN: tomaat, daarop de spinazie zonder de room en Pecorino, dan de Mornay saus, het eitje, weer Mornay saus en de verkruimelde Parma-ham.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wel machtig, maar toch ontbijtgerechten. Thee drinken dus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst