KookJij

Recept voor Fazantfilet met gekonfijte rode biet, puree van pastinaak en raapjes

Een heerlijk fazantfilet met gekonfijte rode biet, puree van pastinaak en raapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak een inkerving in de fazantfilets, vul ze met de kastanjes en prik ze met een houten stokje toe. Kruid de filets met peper & zout en een klein beetje gemalen muskaatnoot.
Doe de olie, de ajuin en de rode biet in een pot en laat dit enkele minuten lichtjes bakken alvorens je er de suiker aan toevoegt. Blus het geheel met de azijn en kruid het met roze peper en peper & zout.
Pureer de pastinaak, voeg er de boter en de room aan toe en kruid met peper & zout.
Bak de fazant en blus de pan met de wildfond van Lacroix, de porto en de wijn. Laat het geheel inkoken tot de sausdikte perfect is en voeg er ten slotte de boter aan toe.
Snijd het vlees in schijfjes en schik alles op een creatieve manier op de borden. Versier met de chips, de munt en de rozemarijn en lepel op laatste de saus erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst