KookJij

Ei voor oma op zondagmorgen

Een heerlijk ei voor oma op zondagmorgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ei voor oma op zondagmorgen te bereiden

Ei pocheren:
Water op zetten en azijn toevoegen en tegen de kook laten komen.
Ei voorzichtig breken boven het hete water.
Tien minuten laten staan en zorgen dat het water niet gaat koken.
Boterham smeren met boter en een beetje mayonaise voor de smaak.
Plak ham op de boterham
Ei uit het water nemen en uit laten lekken.
Ei plaatsen op de plak ham en afdekken met de smeltkaas.
Bestrooien met wat dille.
Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Hero Smallegange)

Dit eitje wordt door mijn kleinzoon voor oma gemaakt
als hij het weekend komt logeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Deze oma lust óók zo'n ei!
Zal het meteen doorsturen:D
slaatje

slaatje zegt:
Ha die Hans, een eieren-pocheerpannetje is een pannetje met daarin een houder met 4 of 6 kleine bakjes waar precies een ei in past, het heeft een glazen deksel. Onder in het pannetje gaat water, dat breng je aan de kook. De bakjes laat je even mee warmen, haal er uit en smeer de bakjes in met wat boter en breek daarin het ei. Doe de deksel op de pan en laat het ei langzaam, zo'n 5 á 6 minuten, garen. Door het glazen deksel kun je zien of het eigeel bedekt is met een wit laagje. O ja, er zit een gaatje in het deksel waardoor de stoom kan ontsnappen. Groetjes Gerda ;):p:D
jani36

jani36 zegt:
Zo'n ei lust opa ook wel hoor. jan
hns

hns zegt:
Wat is in vredesnaam een pocheerpannetje. mvgrt Hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
Eieren pocheren vond ik altijd moeilijk, mijn Ierse buurman heeft voor mij een pocheerpannetje meegebracht uit Ierland, zijn hier ook wel te koop, en het mislukt nooit meer. Groetjes Gerda :p:p:p:p
hero Smallegange

hero Smallegange zegt:
het moet cedarsmelt kaas zijn en dat smelt door de warmte van het ei
hns

hns zegt:
Moet de smeltkaas nog niet even smelten, onder de grill?
Of gebeurt dit door de hitte van het ei?
Hans de Vos:)