KookJij

Doperwtencrème met scampispiesjes

Een heerlijk doperwtencrème met scampispiesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doperwtencrème met scampispiesjes te bereiden

1. Snij de scampi's op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
2. Meng de gepelde en geplette knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie. Leg de scampi's in de marinade.
3. Stoof de gesnipperde ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer. Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.
4. Prik de scampi's op spiesjes. Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade. Roer van het vuur af de room door de saus. Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie. Serveer ze bij de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst