KookJij

Dagschotel: opgebakken aardappelen met spruitjes puur natuur en tomaat vergezeld van varkenshaasje

Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken uit de binnenzijde van de rug. Het is een langdradige vezelspier met weinig bindweefsel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: opgebakken aardappelen met spruitjes puur natuur en tomaat vergezeld van varkenshaasje te bereiden

  1. Aardappelen schillen in vier snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
  2. Spruiten de buitenste blaadjes verwijderen deze beetgaar koken, sjalotjes fijn snijden deze opstoven in een beetje boter, kruiden spruiten en tomaat in stukjes tovoegen.
  3. Varkenshaasje rosé gekruid aanbakken op hoog vuur. Aardappelen opbakken in de pan van het varkenshaasje.
  4. Serveer deze dagschotel zeer warm en serveer op het vlees de brie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst