KookJij

Recept voor Dagschotel: Hee - Hoo - Hee - Hoo- je krijgt het niet cadeau

Een heerlijk dagschotel: hee - hoo - hee - hoo- je krijgt het niet cadeau recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Aardappelen beetgaar koken met flink wat viskruiden.
Lenteui in zeer fijne ringen snijden.
Mango in kleine blokjes snijden.
Aardappelen afgieten en pureren met het scheutje citroenolie, even proeven indien nodig bijkruiden.
Meng de lenteui en mangoblokjes en een beetje sap onder de puree.
Lenteuitjes fijn snijden.
Mango in grove stukken snijden.
Stoof de lenteuitjes aan in de citroenolie, goed afkruiden.
Porto toevoegen de mango evenzeer een beetje sap. Laat even inkoken.
Voor de scampi's en clams de kruiden goed mengen.
Bak de scampi's aan in citroenolie goed kruiden en een soeplepel wiite porto toevoegen, laat deze even sudderen.
Haal uit de pan en leg de clams in de pan met de schelp naar onder, evenzeer kruiden en de andere soeplepel witte porto toevoegen.
Als de porto verdampt is er kaas over strooien en onder grill zetten samen met de scampi's.
Neem een bord, een streep saus spuit 3 mopjes puree. Elk mopje puree 2 clams en 1 scampi en werk af met peterselie.
Strooi een beetje provolone kaas erover en dien warm op.
Neem een schaaltje apart met de andere clams, scampi's en puree.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je voor het complimentje Harry, wie weet als ik eens in de buurt ben met veel plezier :);):p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hilde, wanneer kom je hier eens heerlijk koken? Al die recepten van jou.... HEERLIJK!
Anna

Anna zegt:
Staat op de bestelling voor het volgende bezoek;):D:p
derbyke

derbyke zegt:
Hee - Hoi, je moet niks zeggen gewoon ervan genieten, zwijgen en opeten zou ik zeggen ;)maar dan wel eerst klaarmaken :);):p
Anna

Anna zegt:
Tja......wat moet ik hier nou van zeggen....Formidabel! :D;):D