KookJij

Daging Smoor

Een heerlijk daging smoor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Smoor te bereiden

1).Zet alles klaar voor gebruik (mise en place).
2).Verhit de boter en de olie in de pan en bak daarin aan de brokken vlees. Doe de uien er bij en de knoflook, wanneer het vlees verkleurd is en ga nog even door tot de uien zacht en glazig zijn geworden.
3).Nu alle resterende ingrediënten er bij doen, even goed doorroeren en aan de kook brengen.
4).Deksel er op, vuur lager zetten en 3 uren laten sudderen.
5).Dan vuur wat hoger, deksel er af en wat roeren en het vocht voor de helft laten verdampen (inkoken).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

1).Dien dit op met puree en een groente, bv boontjes of rode kool.
2).Dien dit op met witte rijst en bv een of andere groente- sajur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Jammie, dit moet ik snel maken. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Het staat nu te pruttelen;)
Als het net zo lekker smaakt als het ruikt....dan beloofd het wat!!:D:D
Groetjes,
Anna.