KookJij

Court Bouillon en Visbouillon

Een heerlijk court bouillon en visbouillon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 liter personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Court Bouillon en Visbouillon te bereiden

COURT BOUILLON :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingrediente in een grote pan en breng aan de kook.
Laat het mengsel 30 minuten doorkoken en laat dan langzaam afkoelen.Stort door een zeef.
***
VISBOUILLON :
""""""""""""""""""""""
*Alle ingredienten in een pan aan de kook brengen en 10 minuten laten doorkoken.
*Zeven en de vis evt.ontgraten en daarna in stukjes snijden.
*Verrijken met 2 eetlepels citroen- of limoensap en scheutje witte wijn.
*We kunnen ± 1000 ml ook inkoken tot ± 300 ml en dan verrijken met het citrussap en crême fraiche
*We kunnen het nog verder inkoken tot ± 200 ml en dan verrijken met citrussap,crême fraiche en dan afmonteren met een aantal klontjes roomboter

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Court bouillon wordt uitsluitend gebruikt om vis,schelp- en schaaldieren in te verwarmen (en garen).
***
Visbouillon kan gebruikt worden als basis voor soep (niet ingekookt),fonds of sauzen (wel ingekookt,verrrijkt en afgemonteerd met boter)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst